• Vesti, aktuelnosti,sport i redoven izvestaj od Makedonija. Pregled na avstraliskiot, makedonskiot i svetskiot pecat. Objavi za aktivnostite vo zaednicata i mnogu drugo.

Subscribing to an SBS podcast couldn't be easier. Simply click the Subscribe button and select your preferred subscription method from the menu. Podcasting help.

Latest Episodes

Студентски тутори доброволно ги подучуваат македонските ученици

16 универзитетски студенти ги здружуваат силите доброволно да им помогнат на осн..

 • Upload22 Sep 2017

 • Duration16 Minutes

 • Download8MB

Радмила Новеска, советник на Лабор за Регионалната Општина на Квинбијан Палеранг.

Радмила Новеска - Познавање на потребите на заедницата

Новоизбраниот локален советник за Лабор, Радмила Новеска оддамна е составен дел од заедницата на Квинбијан, со активно учество во училишен совет, групи за поддршка на лица со попречености и младински танцови групи.

Таа вели дека ќе ја искористи својата правна позадина и силна работна етика за да ги задоволи потребите на сега здружените заедници на Queenbeyan Pallerang.

 • Uploaded22 Sep 2017

 • Duration17 Minutes

 • Download8MB

Знамиња на Република Македонија и САД

Трамп Заев - кратка средба во Нју Јорк

Премиерот Зоран Заев вчера во Њујорк имал кратка средба со американскиот претседател Доналд Трамп на настанот посветен за приклучувањето кон политичката декларација за реформата на ОН.

Заев, како што информира неговиот Кабинет, на средбата со Трамп изразил поддршка за неговата иницијатива преку Декларација да се поддржат реформите предложени од генералниот секретар на ОН и посакал успешен почеток.

 

 • Uploaded20 Sep 2017

 • Duration10 Minutes

 • Download5MB

Дванаесет-годишниот Гаjб

Нов клинички тест за персонализирање на третманот за рак на детството

Само 20 проценти од децата со најретките заболувања на рак во детството ги надминуваат своите борби против нив.Но, ново клиничко испитување можеби ќе ја промени таа игра, давајќи им на лекарите, децата и нивните родители повеќе надеж отколку кога било досега.

 • Uploaded19 Sep 2017

 • Duration03 Minutes

 • Download2MB

Никола Кулески

Никола Кулески има за цел да стигне до англиската лига

Никола Кулевски е млад фудбалер од Сиднеј. Во моментов тој е член на Sydney FC но и настапува за Македонската репрезентација до 21 година. Васе Коцев раzговара со него за неговите амбиции пред почетокот на новата сезона во А - лигата но и во дресот на Македонската репрезентација.

Голема желба на младиот Никола како што вели е еден ден да заигра и во англиската премиер лига.

 

 • Uploaded19 Sep 2017

 • Duration08 Minutes

 • Download4MB

Podcast Help

Podcasting is a free service to subscribe to your favourite SBS programmes. If you're new to podcasting check out our help section to get started.

ADVERTISEMENT

DVDs and Downloads at the SBS Shop

Visit the SBS Shop online for DVDs and downloads of the programs you love.

Books at the SBS Shop

Visit the SBS Shop online for fascinating books and inspiring cookbooks perfect for home and as gifts.