Coming Up Sat 6:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Albanian radio
SBS ALBANIAN

Si e shohin qytezat që jetojnë nga minierat e qymyrgurit një të ardhme pa djegie te lëndëve fosile?

A loaded coal train passes through the outskirts of Singleton, NSW Source: AAP

Data e Samitit te Kombeve të Bashkuara për klimën në Glasgow po afrohet me shpejtësi, dhe ndërsa kryeministri Scott Morrison tashme e ka konfirmuar pjesëmarrjen e tij, është ende e paqartë nëse ai do ta angazhojë Australinë për te arritur objektivin net-zero deri në vitin 2050. Ajo që dihet është se djegia e lendeve fosile do të jetë tema kryesore e konferencës se 26 te Palëve të Kombeve te Bashkuara për Ndryshimin Klimatik apo sic njihet (COP-26), dhe se prodhimi i qymyrit ne Australi ka të ngjarë të merret në shqyrtim. Në këto kushte lind pyetja se çfarë do të sjelle një rënie graduale e industrisë së qymyrit për qytetet Australiane ku ato ndodhen, sic është qyteza Singleton në rajonin Hunter Valley të New South Wales?

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Si e shohin qytezat që jetojnë nga minierat e qymyrgurit një të ardhme pa djegie te lëndëve fosile? 22/10/2021 05:52 ...
Çfarë është diskriminimi në vendin e punës dhe çfarë duhet bërë nëse mendoni se ju kanë diskriminuar 26/11/2021 07:14 ...
A ka të ngjarë që vala evropiane e Covid-19 të përsëritet në Australi vitin e ardhshëm? 26/11/2021 06:11 ...
Festa e Flamurit ne Australi 20/11/2021 08:50 ...
Edicioni Informativ - 20 Nentor 2021 20/11/2021 11:20 ...
Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove - 20 Nentor 2021 20/11/2021 05:00 ...
Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi - 20 Nentor 2021 20/11/2021 05:00 ...
Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedonine e Veriut - 20 Nentor 2021 20/11/2021 06:37 ...
Viza e Birësimit per Jetimët brënda familjes: kush mund të aplikojë? 19/11/2021 06:03 ...
Evropa nën kufizimet të reja ndërsa rriten sërish rastet e COVID-19 19/11/2021 05:48 ...
View More