Coming Up Sat 6:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Albanian radio

COVID-19: NSW lehteson prioritetet per vaksinat dhe lehtëson disa kufizime per dasmat

NSW Healths Dr Jeremy McAnulty (left) and NSW Health Minister Brad Hazzard during a COVID-19 press conference in Sydney, Saturday, August 28, 2021. Source: AAP Image/Bianca De March

COVID-19: Te rejat e fundit ne Australi per 28 gusht 2021

  • NSW iu jep me shume të drejta vaksinimeve prioritare te COVID-19

  •  Perëndimi i Melburnit regjistron 60 përqind të rasteve ne Viktoria

  • ACT regjistron 26 raste të reja

  • Publikohen vende të reja ekspozimit ndaj COVID-19 në Australinë e Jugut


NSW

NSW ka regjistruar 1,035 raste të reja të fituara në vend, me 714 që vijnë nga Sidnei perëndimor dhe jugperëndimor. Dy persona, të moshës 70-80 vjeç kane vdekur.

Në zonat me rrezik me te madh eshte rritur diapazoni i moshës ne menyre qe grupmosha 40-49 vjeç të kryeje vaksinimin. Punëtorëve te ushqimoreve dhe mishit që nuk jetojnë në zonat me rrezik por punojnë në to, kane marre gjithashtu përparësi.

NSW Health do të lehtësojë kufizimet per martesat, duke lejuar pesë te ftuar të marrin pjesë qe nga 3 shtatori.

Punëtorët e autorizuar duhet të aplikojnë për leje udhëtimi qe te mund te kalojne në 12 zonat qe konsiderohen te rrezikshme. Rezervoni takimin tuaj per te kryer vaksinimin sot.

Viktoria

Victoria ka regjistruar 64 raste të reja, 49 prej tyre jane të lidhura me infektime të njohura dhe 15 te tjera mbeten te panjohura.

Ministri i Shëndetësisë Martin Foley thotë se periferitë perëndimore të Melburnit janë zonta me rrezik me të madh, përfshirë Wyndham, Newport, Altona North dhe Hume.

Gjeni një qendër vaksinimi pranë jush.

24 orët e fundit në Australi

• SA Health publikoi dy pika karburanti në Port Augusta dhe dy në Ceduna si vende ekspozimi pasi dy shoferë kamionësh nga NSW u testuan pozitivë për koronavirus.

• Nga 24 Shtatori, kushdo mbi 18 vjeç që vjen nga ACT, NSW ose Viktoria do të duhet të sigurojë dëshmi se ka pasur të paktën një dozë të vaksinës para se të hyjë në SA

Karantina, udhetimet, klinikat e analizave dhe pagesat per pandemi

Sistemet e karantines dhe analizat jane nen kontrollin e qeverive te shteteve dhe territoreve:

NSW Udhetimet & Transporti dhe Karantina
VIC Lejet e udhetimeveUdhetaret nga jashte dhe Karantina
ACT Transporti dhe Karantina
NT Udhetimet dhe Karantina
QLD Udhetimet dhe Karantina
SA Udhetimet  dhe Karantina
TAS Udhetimet dhe Karantina
WA Udhetimet dhe Karantina

Ne se deshironi qe te udhetoni jashte vendit, mund te beni kerkese per te marre leje udhetimi. Klikoni ketu per me shume informacion ne lidhje me kushtet qe duhet te plotesoni per te marre leje. Keto masa jane te perkoheshme dhe numrat e pasagjereve po rishikohen vazhdimisht dhe ato perditesohen ne faqen e internetit te Smart Traveller .


 


Vizitoni sherbimet e 'NSW Multicultural Health Communication' :

COVID-19: Permbledhje rreth vaksinave
Orar per vaksinat.


Klinikat ku mund te testoheni ne shtetet dhe territoret e vendit:

NSW 
Victoria 
Queensland 
South Australia 
ACT 
Western Australia 
Tasmania
Northern Territory 


Pagesat ne ndihme te personave te prekur nga pandemia ne cdo shtet dhe territor:

NSW 
Victoria 
Queensland 
South Australia 
ACT 
Western Australia 
Tasmania
Northern Territory

This story is also available in other languages.