Coming Up Sat 6:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Albanian radio

Përditësimi COVID-19: NSW arrin rekord të ri të rasteve ndersa Viktoria mund te arrije objektivin e vaksinimit më herët se sa pritej

Source: AAP/DAN HIMBRECHTS

Ky është përditësimi për Coronavirus në Australi për daten 4 Shtator 2021.

  • NSW raporton një rekord tjeter të lartë të rasteve me COVID-19
  • Viktoria regjistron 190 raste ndërsa normat e vaksinimit rriten
  • ACT shenon 70% të vaksinimit të dozës së parë këtë fundjavë
  • Organizata e shendetesise ne Australine e Jugut liston dy bare si vende ekspozimi të Zones 1

New South Wales

NSW ka regjistruar 1,533 raste të reja të fituara në vend, dhe katër vdekje. 173 persona me virus ndodhen në njësitë e kujdesit intensive spitalor dhe 62 jane nen ventilatorë.

Ministri i Shëndetësisë Brad Hazzard thotë se 72% e banorëve të kualifikuar të NSW tashme kanë marrë dozën e tyre të parë, dhe pak më pak se 40% janë plotësisht të vaksinuar. Autoritetet po i bëjnë thirrje policisë dhe punonjësve të urgjencës që të vaksinohen këtë fundjavë.

Hyr ketu per te caktuar daten e vaksinimit.

 

Viktoria

Viktoria ka regjistruar 190 raste të reja locale, prej te cilave 103 jane të lidhura me infektime të njohura. Burimet e 87 infeksioneve mbeten nën hetim.

Ndërsa shteti pritet të arrijë 70% të vaksinimit të dozës së parë më herët se sa pritej, Ministri i Punës Martin Pakula njoftoi per një zgjatje të programeve të mbështetjes së biznesit.

 Gjeje nje qender vaksinimi prane teje.

 24 orët e fundit në Australi

Vaksina COVID-19 e Modernës është miratuar nga Administrata e Mallrave Terapeutike për fëmijët 12 vjeç e lart.

Territori I Kryeqytetit Australian (ACT) regjistroi 32 raste të reja lokale, me 19 prej tyre infektive në komunitet. Territori do të arrijë shifren 70% të personave qe kane marre dozën së parë këtë fundjavë.

Queensland dje regjistroi një rast të ri të fituar në vend, i cili vjen nga një vajzë katërvjeçare.

Organizatat e shendeti ne Australine jugore kane konfirmuar se dy lokale në veri të Adelaides u vizituan nga një shofer kamioni qe vinte nga NSW i cili më vonë rezultoi pozitiv me COVID-19. Te pranishmit duhet të izolohen për 14 ditë së bashku me kontaktet e tyre familjare.

 

COVID-19 myths
SBS

Karantina, udhetimet, klinikat e analizave dhe pagesat per pandemi

Sistemet e karantines dhe analizat jane nen kontrollin e qeverive te shteteve dhe territoreve:

NSW Udhetimet & Transporti dhe Karantina
VIC Lejet e udhetimeveUdhetaret nga jashte dhe Karantina
ACT Transporti dhe Karantina
NT Udhetimet dhe Karantina
QLD Udhetimet dhe Karantina
SA Udhetimet  dhe Karantina
TAS Udhetimet dhe Karantina
WA Udhetimet dhe Karantina

Ne se deshironi qe te udhetoni jashte vendit, mund te beni kerkese per te marre leje udhetimi. Klikoni ketu per me shume informacion ne lidhje me kushtet qe duhet te plotesoni per te marre leje. Keto masa jane te perkoheshme dhe numrat e pasagjereve po rishikohen vazhdimisht dhe ato perditesohen ne faqen e internetit te Smart Traveller .


 


Vizitoni sherbimet e 'NSW Multicultural Health Communication' :

COVID-19: Permbledhje rreth vaksinave
Orar per vaksinat.


Klinikat ku mund te testoheni ne shtetet dhe territoret e vendit:

NSW 
Victoria 
Queensland 
South Australia 
ACT 
Western Australia 
Tasmania
Northern Territory 


Pagesat ne ndihme te personave te prekur nga pandemia ne cdo shtet dhe territor:

NSW 
Victoria 
Queensland 
South Australia 
ACT 
Western Australia 
Tasmania
Northern Territory

This story is also available in other languages.