Coming Up Sat 6:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Albanian radio

Përditësimi i situates se COVID-19: Vaksinimi ne New South Wales kalon shifrën tetë milionë njerez te vaksinuar, ndersa 39% njerez jane vaksinuar plotësisht në Viktoria

Source: AAP/James Ross

Ky është përditësimi juaj mbi Coronavirus në Australi për daten 11 Shtator 2021.

• Oranizata e shëndetit ne NSW iu kërkon banorëve rajonalë që të testohen

• Në Viktoria, 39 përqind e popullsisë është vaksinuar plotësisht

• ACT regjistron 15 raste dhe Queensland pesë raste të reja te infektuarish ne komunitetit


New South Wales 

NSW ka regjistruar 1,599 raste të reja të fituara në vend, dhe tetë vdekje. Ka pasur 170 vdekje të lidhura me COVID-19 që nga fillimi i këtij shpërthimi te fundit.

Fragmente të COVID-19 janë zbuluar në impiantet e trajtimit të ujërave të zeza në Bajron Bay, Bangalow, Jindabyne, Harden, Moruya, Yass, Port Macquarie, Trangie dhe Young. Kjo është shqetësuese pasi testimet ende nuk kanë identifikuar raste infektimi në këto vende. Autoritetet po u bëjnë thirrje të gjithëve të monitorojnë shfaqjen e simptomave dhe të testohen.

Shteti kaloi shifrën prej tetë milionë për vaksinimet, me 44.5 për qind banorë të vaksinuar plotësisht.

Klikoni ketu per te prenotuar vaksinimin tuaj sot book your vaccine appointment

 

Viktoria

Viktoria ka rregjistruar 450 raste te reja të fituara ne vend, me më shumë se 70 përqind raste në periferinë veriore.

Nga e diela 12 shtator, gratë shtatëzena 24 javë e në vazhdim, do te kenë të drejtë për prenotime prioritare të vaksinave përmes klinikave shtetërore.

Gjeni nje qender vaksinimi prane vendit ku banoni vaccination centre.                       

                                                                                       

Njezet e kater orët e fundit në Australi

• ACT është juridiksioni i parë në Australi që vaksinoi gjysmën e popullsisë së saj të moshës 16 vjeç e lart.

• Më shumë se 1.000 familje janë në karantinë pasi Brisbane regjistron pesë raste të fituara në vend.

• Australia e Jugut do ta bëjë vaksinën Pfizer COVID-19 të disponueshme për të gjithë banorët e moshës mbi 12 vjeç, përfshirë ata mbi 60 vjeç, qe nga 13 shtatori.

 

COVID-19 myths
SBS

Karantina, udhetimet, klinikat e analizave dhe pagesat per pandemi

Sistemet e karantines dhe analizat jane nen kontrollin e qeverive te shteteve dhe territoreve:

NSW Udhetimet & Transporti dhe Karantina
VIC Lejet e udhetimeveUdhetaret nga jashte dhe Karantina
ACT Transporti dhe Karantina
NT Udhetimet dhe Karantina
QLD Udhetimet dhe Karantina
SA Udhetimet  dhe Karantina
TAS Udhetimet dhe Karantina
WA Udhetimet dhe Karantina

Ne se deshironi qe te udhetoni jashte vendit, mund te beni kerkese per te marre leje udhetimi. Klikoni ketu per me shume informacion ne lidhje me kushtet qe duhet te plotesoni per te marre leje. Keto masa jane te perkoheshme dhe numrat e pasagjereve po rishikohen vazhdimisht dhe ato perditesohen ne faqen e internetit te Smart Traveller .


 


Vizitoni sherbimet e 'NSW Multicultural Health Communication' :

COVID-19: Permbledhje rreth vaksinave
Orar per vaksinat.


Klinikat ku mund te testoheni ne shtetet dhe territoret e vendit:

NSW 
Victoria 
Queensland 
South Australia 
ACT 
Western Australia 
Tasmania
Northern Territory 


Pagesat ne ndihme te personave te prekur nga pandemia ne cdo shtet dhe territor:

NSW 
Victoria 
Queensland 
South Australia 
ACT 
Western Australia 
Tasmania
Northern Territory

This story is also available in other languages.