Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

168 км истрчани за болните од церебрална парализа

Maria Macri completed a 168 km run for patients with cerebral palsy Source: Maria Macri Facebook

Марија Макри од Сиднеј во рамките на хуманитарната акција STEPTEMBER за собирање финасиски средства за болните од церебрална парализа од која боледува и нејзиниот син Марк истрча 168 км. Иако во услови на коронавирус и заклучувања во Сиднеј, сепак Марија успеа да се надмине самата себе и да ги истрча планираните километри знаејќи дека со секој "собран" долар ќе им се помогне на болните од церебрална парализа.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
168 км истрчани за болните од церебрална парализа 30/09/2021 05:15 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More