Coming Up Fri 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

МКУД Илинден од Сиднеј слави 55 години

Source:

Македонското културно уметничко друштво Илинден од Сиднеј, кое денеска брои над 250 членови, прославува 55 години од своето основање и повеќе од половина век промовирање на македонскиот фолклор, култура и традиции во Австралија.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
МКУД Илинден од Сиднеј слави 55 години 03/12/2021 09:31 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
Значењето на Водици 19/01/2022 05:47 ...
Извештај од Македонија 19 јануари 2022 19/01/2022 11:02 ...
Вести на СБС на македонски 19 јануари 2022 19/01/2022 11:13 ...
Ќе има ли традиционално фрлање на крстот за Водици 18/01/2022 08:10 ...
Вести на СБС на македонски 18 јануари 2022 18/01/2022 13:06 ...
Извештај од Македонија 18 јануари 2022 18/01/2022 08:16 ...
Расте загриженоста за ранливите жители во старските домови 18/01/2022 06:28 ...
View More