Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Апликација за препознавање на лице во тест фаза за употреба во домашен карантин

Illustration of scan of facial recognition in action. Is there any draw back with the use of facial recognition technology? Source: Getty Images.

Австралијците и постојаните жители кои се враќаат назад наскоро би можеле да бидет во карантин во удобноста на нивните домови - со што воедно ќе заштедат и илјадници долари од хотелските трошоци.Властите во Јужна Австралија тестираат нова технологија за полициските наредби да се остане во домашен карантин.Но, постои загриженост дека софтверот кој користи препознавање на лице во голема мера не е тестиран и може погрешно да идентификува луѓе од некои етнички групи.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Апликација за препознавање на лице во тест фаза за употреба во домашен карантин 22/09/2021 09:07 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More