Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Една година откако КОВИД-19 ја зарази Австралија

COVID-19 testing in Melbourne. Source: AAP

Денес 25 Јануари се одбележува една година откако КОВИД-19 беше откриен за прв пат во Австралија. До денес нацијата има регистрирано повеќе од 28 000 случаи. Вирусот, кој тогаш дури и немаше име, суштински ќе го промени животот во Австралија, бидејќи научивме да работиме од дома, да носиме маски и социјално да се дистанцираме од другите.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Една година откако КОВИД-19 ја зарази Австралија 25/01/2021 05:43 ...
SBS Вести на македонски 26 февруари 2021 26/02/2021 12:08 ...
Македонската музика е толку длабоко вкоренета во нашите гени, што можеме да ја почувствуваме болката на нашите претци 25/02/2021 23:33 ...
SBS Вести на македонски 25 февруари 2021 25/02/2021 11:42 ...
Истрага ја испитува присилната контрола во односите 25/02/2021 04:48 ...
Виртуелен самит за влијанијата на климатските промени врз меѓународниот мир и безбедност 25/02/2021 04:33 ...
Сојузната влада одобри трајно зголемување на основниот износ на JobSeeker додатокот 25/02/2021 06:20 ...
Фејсбук ја менува забраната за вести 25/02/2021 06:40 ...
Универзитетските курсеви за уметности покажуваат благ слајд во броевите на апликациите 23/02/2021 04:44 ...
Четврта жена тврди дека вработен во либералната партија ја вознемирувал 23/02/2021 07:02 ...
View More