Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Со д-р Христијан Миленковски за колебливоста во врска со вакцините

Pop-up Covid-19 vaccination hub at the Addison Rd, Community Organisation in Sydney (L) Dr Hristijan Milenkovski, GP Warrawong Medical Centre (R) Source: AAP Image/Joel Carrett(L)/H.Milenkovski (R)

Др Христијан Миленковски, општ лекар од Волонгонг,Нов Јужен Велс, чија специјалност е семјното здравје, здравјето на мажите, на постарите, менталното здравје и спортската медицина, вели дека најчестите прашања од неговите пациенти кои и натаму се колебаат дали да примат вакцина против Ковид-19 се поврзани со безбедноста на вакцините и можните последици.

Според д-р Миленковски, сите прашања од страна на пациентите се валидни и во разговор за СБС на македонски одговара на некои од најчестите во врска со вакцините.

Тој појаснува дека вакцините не содржат состојки кои предизвикуваат алергични реакции, а за привремените последици вели дека можат да бидат болка на местото на убодот, симптоми на лесна настинка или болки  во мускулите, главоболка и слично, но дека траат вообичаено ден-два.

Доколку последиците се поинтензивни и траат подолго, најдобро е да се посети лекар, вели др Христијан Миленковски.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Со д-р Христијан Миленковски за колебливоста во врска со вакцините 28/10/2021 10:00 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More