Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Достапното домување се очекува да биде дел од новиот федерален буџет

Signage for a real estate property is seen in Carlton North, Melbourne. Source: AAP

Групата за социјална борба Англикер Австралија се залага со најновиот сојузен буџет итно да се реши падот на достапноста на социјални станови, со што се зголемуваат надежите дека сојузната влада ќе работи на подобрување на пазарот на домување за да ги направи имотите подостапни за ранливите категории на луѓе.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Достапното домување се очекува да биде дел од новиот федерален буџет 30/04/2021 04:25 ...
Вести на СБС на македонски 18 јуни 2021 18/06/2021 13:15 ...
Извештај од Македонија 18 јуни 2021 18/06/2021 09:17 ...
Извештај од Македонија 17 јуни 2021 17/06/2021 09:59 ...
Вести на СБС на македонски 17 јуни 2021 17/06/2021 13:07 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 17/06/2021 10:44 ...
Извештај од Македонија 16/06/2021 07:37 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 16/06/2021 10:39 ...
Вести на СБС на македонски 15 јуни 2021 15/06/2021 11:17 ...
Извештај од Македонија 15 јуни 2021 15/06/2021 08:49 ...
View More