Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Животот на авиокомпаниите се враќа во нормала но дали има доволно пилоти?

A lineup of Qantas planes at Brisbane domestic airport. Source: AAP

Австралиските авиокомпании се подготвуваат да ја задоволат зголемената побарувачка кога границите постепено повторно ќе се отворат. Но, синдикатот што претставува илјадници пилоти предупредува дека авиокомпаниите би можеле да имаат потешкотии да обезбедат доволно пилоти, доколку има зголемена побарувачка за летови.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Животот на авиокомпаниите се враќа во нормала но дали има доволно пилоти? 27/10/2021 08:39 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More