Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Cамит COP-26 - европските поплави покажуваат потреба од акција

Debris hangs on a damaged bridge over the Ahr river in Schuld, Germany after massive floods in the region. Source: AAP

На крајот на месецот, светските лидери ќе се сpетнат во Глазгов на самитот COP-26 - витален момент во напорите да се ограничи порастот на глобалните температури на 1,5 степени.Научниците велат дека екстремните временски настани, како што се јулските смртоносни поплави низ Западна Европа, се вистинско потсетување зошто сега се потребни построги климатски акции.SBS News слушна од оние кои за малку ќе изгубеа сe во катастрофата, за да види дали се согласуваат.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Cамит COP-26 - европските поплави покажуваат потреба од акција 19/10/2021 05:53 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More