Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Австралија не ќе може да напредува без обврска за нулта емисии: Фрајденберг

Screens at the Euro Mediterranean Centre on Climate Change in Italy. Source: Getty Images

Благајникот Џош Фрајденберг го поддржа усвојувањето на нулта емисии на штетни гасови до 2050 година, сигнализирајќи промена од владата дека ќе даде обврска на меѓународните преговори за климата подоцна оваа година. Но, кога беше притиснат во Вашингтон, премиерот одби да се осврне на оваа тема, при што внатрешните поделби во рамките на коалицијата треба да се премостат пред земјата да продолжи напред.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Австралија не ќе може да напредува без обврска за нулта емисии: Фрајденберг 27/09/2021 06:06 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More