Coming Up Tue 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Денот на Австралија - Или како да го наречеме

Ken Zulumovski, Kira-Dhan, Kabi Kabi nation, founder and CEO of not for profit Gamarada Indigenous Healing and Life Training Source: K.Zulumovski Fb

Кен Зулумовски, или Кира-дан, припадник на домородниот народ Каби Каби, кој по татко има македонско потекло, вели "потребно е да се направи уште многу ако сакаме, како нација, правилно, со почит, да ја прифатиме историјата и културата на нашите први народи и навистина да се обединиме како еден".

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Денот на Австралија - Или како да го наречеме 26/01/2022 18:06 ...
Вести на СБС нa македонски 23 мај 2022 23/05/2022 11:03 ...
Извештај од Македонија 23 мај 2022 23/05/2022 09:19 ...
Вести на СБС нa македонски 20 мај 2022 20/05/2022 10:51 ...
Извештај од Македонија 20 мај 2022 20/05/2022 09:52 ...
Најновите бројки за платите доминираат на изборната кампања 19/05/2022 07:24 ...
Вести на СБС нa македонски 19 мај 2022 19/05/2022 10:26 ...
Извештај од Македонија 19 мај 2022 19/05/2022 10:51 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
View More