Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Австралија вакцинира 80 проценти од населението, но некои држави заостануваат

A patient receives a COVID-19 vaccination at a pop-up clinic at Bunnings Mt Gravatt in Brisbane, Sunday, October 17, 2021. Source: AAP

Bројот на луѓе на возраст од 16 и повеќе години vo Avstralija кои се двојно вакцинирани e над 80 проценти, но, во некои држави, стапките на имунизација остануваат загрижувачки ниски, особено кај младите, што предизвикува поголема загриженост за планот на Западна Австралија да ја задржи својата граница затворена, додека не достигне покриеност од 90 проценти.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Австралија вакцинира 80 проценти од населението, но некои држави заостануваат 08/11/2021 04:52 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More