Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Целта на Австралија за 2030 година останува „фиксна“

Alok Sharma President COP26 receives standing ovation at COP26 UN Climate Change Conference in Glasgow, Britain, 13 November 2021. Source: AAP

По повеќечасовните средби еден на еден и две недели преговори, земјите кои учествуваа во разговорите на Обединетите Нации за спречување на глобалното затоплување постигнаа договор, согласувајќи се на Глазговскиот Климатски Пакт.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Целта на Австралија за 2030 година останува „фиксна“ 15/11/2021 08:48 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More