Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Дневниот биланс на KОВИД-19 во Австралија надминува 100.000 - промени во плаќањата за поддршка

Health workers at a Covid19 testing site in Brisbane, Friday, January 7, 2022. Source: AAP

Федералната влада прави промени во плаќањето за катастрофи за пандемиско отсуство, додека државите и териториите се префрлуваат од PCR тестови на брзите антигенски тестови за КОВИД-19. Oва доаѓа во време кога Австралија достигнува уште една мрачна пресвртница, од над 100,000 случаи на коронавирус во дневниот биланс.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Дневниот биланс на KОВИД-19 во Австралија надминува 100.000 - промени во плаќањата за поддршка 10/01/2022 05:36 ...
Вести на СБС нa македонски 20 мај 2022 20/05/2022 10:51 ...
Извештај од Македонија 20 мај 2022 20/05/2022 09:52 ...
Најновите бројки за платите доминираат на изборната кампања 19/05/2022 07:24 ...
Вести на СБС нa македонски 19 мај 2022 19/05/2022 10:26 ...
Извештај од Македонија 19 мај 2022 19/05/2022 10:51 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
View More