Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Бројот на вакцинирани со прва доза во Австралија се зголемува

NSW Premier Dominic Perrottet (right) and NSW Deputy Premier Paul Toole and Treasurer Matt Kean toast with a beer at Watson’s Pub in Sydney. Source: AAP

Додека целосно вакцинирани жители во Нов Јужен Велс излегуваат од своите домови, Викторија станува единствената држава во земјата, која брои илјадници нови случаи на KОВИД-19. Степенот на вакцинација со прва доза се зголемува низ целата земја, што им дава надеж на здравствените власти дека Австралија наскоро ќе ја стави пандемијата под контрола.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Бројот на вакцинирани со прва доза во Австралија се зголемува 13/10/2021 09:35 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More