Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Меѓународната граница на Австралија се ближи кон повторно отворање

Emma Reed with her mother and stepfather during their last visit to Australia Source: supplied

Меѓународната граница на Австралија се ближи до повторно отворање и за неколку недели австралиските граѓани и постојаните жители ќе можат да го остварат сонот за повторно обединување со семејството и пријателите во странство. Но, привремените жители треба да чекаат подолго – па некои од нив веќе размислуваат дали да резервираат привремени авионски карти за себе или за најблиските.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Меѓународната граница на Австралија се ближи кон повторно отворање 08/10/2021 08:57 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More