Coming Up Fri 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Австралија потпиша договор за изградба на нуклеарни подморници со САД и Обединетото Кралство

A nuclear submarine underwater Source: Getty

Веста за нов безбедносен сојуз помеѓу Австралија, Соединетите Американски држави и Обединетото Кралство ја натера Кина да ги повика земјите да го напуштат својот менталитет од cтудената војна. Пактот вклучува нуклеарна подморска флота за Австралија, што не е добредојдено и прифатливо од сите.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Австралија потпиша договор за изградба на нуклеарни подморници со САД и Обединетото Кралство 17/09/2021 07:29 ...
Вести на СБС на македонски 21 октомври 2021 21/10/2021 13:15 ...
Извештај од Македонија 21 октомври 2021 21/10/2021 10:46 ...
Вести на СБС на македонски 20 октомври 2021 20/10/2021 09:40 ...
Квинсленд најверојатно ќе се отвори рано 20/10/2021 07:14 ...
Извештај од Македонија 20 октомври 2021 20/10/2021 11:52 ...
Недела на подигнување на свеста за штетноста од коцкањето 19/10/2021 12:58 ...
Cамит COP-26 - европските поплави покажуваат потреба од акција 19/10/2021 05:53 ...
Извештај од Македонија 19 октомври 2021 19/10/2021 08:44 ...
Вести на СБС на македонски 19 октомври 2021 19/10/2021 10:55 ...
View More