Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Австралиските деца прават соларни светла за да им помогнат на децата во Папуа Нова Гвинеа

A child working on a solar light for use in Papua New Guine

Австралиските деца градат светла базирани на соларна енергија, за да им помогнат на децата во Папуа Нова Гвинеја да студираат во ноќните часови.Тоа е иницијатива насочена кон подобрување на вештините за описменување на островската нација, додека се засноваат се поголем број домаќинства на обновливи извори на енергија.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Австралиските деца прават соларни светла за да им помогнат на децата во Папуа Нова Гвинеа 25/09/2019 03:27 ...
SBS Вести на македонкси 13 декември 2019 13/12/2019 12:03 ...
Премиерот ги поврза климатските промени со пожарите 13/12/2019 04:41 ...
Илјадници се собраа во Сиднеј вчера додека беснејат пожарите во Нов Јужен Велс 12/12/2019 04:26 ...
СБС вести на македонски јазик, 12 декември 2019 12/12/2019 11:11 ...
Податоците покажуваат дека јавните болници не се справуваат со побарувачката 12/12/2019 05:24 ...
Западна Австралија донесе законодавство за помош при доброволно умирање 11/12/2019 05:46 ...
Вооружена полиција ќе патролира во поголемите австралиски аеродроми 11/12/2019 03:35 ...
Соединување на министерства во секторот на јавни услуги 11/12/2019 04:32 ...
Чаден воздух достигнува опасни нивоа во Сиднеј 11/12/2019 05:03 ...
View More