Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Прејадување - најчесто нарушување во исхраната

Binge Eating Disorder - a psychological illness characterised by frequently eating excessive amounts of food. Source: Getty Images/Robert Recker- Vasil Velkov

Неконтролираното јадење е психолошка болест која се карактеризира со често јадење прекумерни количини храна. Тоа е сериозна состојба на менталното здравје кое влијае на луѓе од сите возрасти и потекла.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Прејадување - најчесто нарушување во исхраната 13/04/2021 15:20 ...
Онлајн библиотека со илјадници македонски композиции 12/05/2021 20:41 ...
Нашата приватност на интернет 12/05/2021 15:47 ...
Џош Фрајденберг го достави Федералниот Буџет од 2021-22 година 12/05/2021 10:17 ...
SBS Вести на македонски 12 мај 2021 12/05/2021 10:58 ...
Вести на СБС на македонски 11 мај 2021 11/05/2021 12:05 ...
Предупредување за врската на имплант на градите со редок вид на рак 11/05/2021 05:14 ...
2,6 милиони Австралијци ја добија првата доза на вакцина против Ковид-19 11/05/2021 06:28 ...
Вести на СБС на македонски 10 мај 2021 10/05/2021 11:38 ...
Жените бараат да бидат вклучени во федералниот буџет 10/05/2021 09:30 ...
View More