Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

"Конески одбиваше да твори на друг јазик, освен на македонски"

His major contribution was the codification of standard Macedonian Source: Makedonski Zbor

На 19 декември, роденденот на Блаже Конески, се сеќаваме на великанот, еден од втемелувачите и кодификаторите на македонскиот јазик, преку спомените на неговиот најблизок соработник, Трајко Стаматоски.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
"Конески одбиваше да твори на друг јазик, освен на македонски" 19/12/2019 12:45 ...
Викториа Гошаревска - амбасадор на македонскиот јазик во НЈВ за 2020 21/02/2020 02:49 ...
Полицијата откри дека знаела дека Хана Кларк била жртва на семејно насилство 21/02/2020 03:18 ...
Велика Британија ги обновува законите за имиграција користејќи го системот заснован на поени 21/02/2020 05:19 ...
СБС вести на македонски, 21 фебруари 2020 21/02/2020 12:46 ...
СБС вести на македонски 20 фебруари 2020 20/02/2020 12:31 ...
Мајка сo емотивни докази пред Кралската комисија за попреченост 20/02/2020 03:50 ...
SBS Вести на македонски 19 февруари 2020 19/02/2020 11:43 ...
SBS Вести на македонски 18 февруари 2020 18/02/2020 14:42 ...
SBS Вести на македонски 17 февруари 2020 17/02/2020 10:42 ...
View More