Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Бизнисите ја повикуваат владата да ја врати квалификуваната миграција

Mechanic Spiros Xenos Source: SBS

Бизнисите низ Австралија се борат да се опорават од економскиот удар на КОВИД поради недостаток на квалификувани работници. Австралиската трговско-индустриска комора ја повикува владата да преземе нешто и да ја направи квалификуваната миграција подостапна.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Бизнисите ја повикуваат владата да ја врати квалификуваната миграција 13/04/2021 07:27 ...
Онлајн библиотека со илјадници македонски композиции 12/05/2021 20:41 ...
Нашата приватност на интернет 12/05/2021 15:47 ...
Џош Фрајденберг го достави Федералниот Буџет од 2021-22 година 12/05/2021 10:17 ...
SBS Вести на македонски 12 мај 2021 12/05/2021 10:58 ...
Вести на СБС на македонски 11 мај 2021 11/05/2021 12:05 ...
Предупредување за врската на имплант на градите со редок вид на рак 11/05/2021 05:14 ...
2,6 милиони Австралијци ја добија првата доза на вакцина против Ковид-19 11/05/2021 06:28 ...
Вести на СБС на македонски 10 мај 2021 10/05/2021 11:38 ...
Жените бараат да бидат вклучени во федералниот буџет 10/05/2021 09:30 ...
View More