Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Бизнисите под притисок поради хроничен недостаток на персонал

Sydney cafe owner Anthony Iacono Source: SBS

Австралиското биро за статистика известува дека невработеноста е сеуште на само 4,6 проценти - иако речиси 140.000 луѓе ги загубија своите работни места минатиот месец. Но, бизнисите се борат со недостаток на персонал поради затворањето на меѓународните граници предизвикани од пандемија, предизвикувајќи пад на внесот на мигранти во Австралија.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Бизнисите под притисок поради хроничен недостаток на персонал 15/10/2021 04:02 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More