Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Најновите бројки за платите доминираат на изборната кампања

Australian Opposition Leader Anthony Albanese delivers his speech to the National Press Club on Day 38 of the 2022 federal election campaign in Canberra. Source: AAP Image/Lukas Coch

Бавниот раст на платите ја поттикнува битката за трошоците за живот - Ентони Албанизи го направи својот последен голем чекор да се бори за зголемување на минималната плата во Националниот прес-клуб.

Десетици поранешни судии направија ретка интервенција за време на изборната кампања - барајќи од партиските лидери итно да формираат сојузна комисија за интегритет.

Владата вети слично тело пред последните избори, но планот не стигна до парламентот во претходниот мандат на Коалицијата.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Најновите бројки за платите доминираат на изборната кампања 19/05/2022 07:24 ...
Вести на СБС нa македонски 1 јули 2022 01/07/2022 12:08 ...
Извештај од Македонија 1 јули 2022 01/07/2022 10:04 ...
Безбедноста ги надминува климатските промени и Ковид-19 како главна загриженост на Австралијците 01/07/2022 12:12 ...
Кои се даночните промени што стапуваат на сила од 1 јули? 30/06/2022 08:45 ...
Вести на СБС нa македонски 30 јуни 2022 30/06/2022 11:17 ...
Извештај од Македонија 30 јуни 2022 30/06/2022 09:11 ...
Уште еден "црвен код" за амбулантните возила во Мелбурн 30/06/2022 06:00 ...
Вести на СБС нa македонски 29 јуни 2022 29/06/2022 10:58 ...
Извештај од Македонија 29 јуни 2022 29/06/2022 09:50 ...
View More