Coming Up Fri 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Културата на работното место во Канбера откриена во нов извештај

Sex Discrimination Commissioner Kate Jenkins. Source: AAP

Долгоочекуваниот извештај за Независниот Преглед на Парламентарните Работни Места на Комонвелтот беа презентирани во парламентот. Во пресрет на наводите за силување од страна на поранешната либерална соработничка Британи Хигинс, овој извештај ја истражува културата на сексуален напад, вознемирување и малтретирање на парламентарните работни места низ целата земја и се обидува да обезбеди побезбедна, поинклузивна иднина.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Културата на работното место во Канбера откриена во нов извештај 02/12/2021 08:17 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
Значењето на Водици 19/01/2022 05:47 ...
Извештај од Македонија 19 јануари 2022 19/01/2022 11:02 ...
Вести на СБС на македонски 19 јануари 2022 19/01/2022 11:13 ...
Ќе има ли традиционално фрлање на крстот за Водици 18/01/2022 08:10 ...
Вести на СБС на македонски 18 јануари 2022 18/01/2022 13:06 ...
Извештај од Македонија 18 јануари 2022 18/01/2022 08:16 ...
Расте загриженоста за ранливите жители во старските домови 18/01/2022 06:28 ...
View More