Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Расчистување на конфузијата: што да се прави откако ќе се добие позитивен брз тест

A health worker shows a positive SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test. Source: AAP

Властите ги повикуваат луѓето кои се позитивни по направен брз антигенски тест и имаат благи симптоми, да се јават кај својот општ лекар - наместо да посетуваат установа за тестирање, бидејќи капацитетите за тестирање на КОВИД ширум земјата се преоптоварени.Во опкружување каде правилата постојано се дополнуваат, SBS разгледува што да се направи следно доколку се добие позитивен резултат откако ќе се направи брз антигенски тест.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Расчистување на конфузијата: што да се прави откако ќе се добие позитивен брз тест 07/01/2022 09:22 ...
Вести на СБС нa македонски 20 мај 2022 20/05/2022 10:51 ...
Извештај од Македонија 20 мај 2022 20/05/2022 09:52 ...
Најновите бројки за платите доминираат на изборната кампања 19/05/2022 07:24 ...
Вести на СБС нa македонски 19 мај 2022 19/05/2022 10:26 ...
Извештај од Македонија 19 мај 2022 19/05/2022 10:51 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
View More