Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

„Близок контакт“ редефиниран од Националниот кабинет

Australian Prime Minister Scott Morrison speaks during a press conference following a national cabinet meeting, at Parliament House in Canberra Source: AAP

Националниот кабинет усвои нова дефиниција за „близок контакт“ во обид да го намали притисокот врз центрите за тестирање. Сите држави се согласија да се префрлат од PCR тестовите и кон брзите антигенски тестови следната година. Сепак, брзите тестови нема да бидат бесплатни за секого, само за некои специфични, ранливи групи, до кои се пристапува преку системот за регистрирање.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
„Близок контакт“ редефиниран од Националниот кабинет 31/12/2021 06:49 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More