Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција

Australian Prime Minister Scott Morrison and Liberal candidate Sam Biggins in the electoral division of Blair, Monday, May 16, 2022. Source: AAP Image/Pool, Jason Edwards

Премиерот го брани планот на неговата партија да отвори пристап до парите од пензискиот фонд за лицата кои купуваат прв дом - и покрај предупредувањата дека тоа би можело дополнително да ги зголеми цените на куќите и да ги повреди пензиските заштеди на долг рок.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 1 јули 2022 01/07/2022 12:08 ...
Извештај од Македонија 1 јули 2022 01/07/2022 10:04 ...
Безбедноста ги надминува климатските промени и Ковид-19 како главна загриженост на Австралијците 01/07/2022 12:12 ...
Кои се даночните промени што стапуваат на сила од 1 јули? 30/06/2022 08:45 ...
Вести на СБС нa македонски 30 јуни 2022 30/06/2022 11:17 ...
Извештај од Македонија 30 јуни 2022 30/06/2022 09:11 ...
Уште еден "црвен код" за амбулантните возила во Мелбурн 30/06/2022 06:00 ...
Вести на СБС нa македонски 29 јуни 2022 29/06/2022 10:58 ...
Извештај од Македонија 29 јуни 2022 29/06/2022 09:50 ...
View More