Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Етничките заедници бараат превод на упатствата за брз антигенски тест на повеќе јазици

Man conducts a rapid antigen test at home Source: Getty

Како што државите и териториите преминуваат од PCR тестирање на брзо антигенско тестирање, постои загриженост дека не секој добива соодветни инструкции за тоа, како да ги користат. Етничките заедници велат дека е потребно да се преведат упатствата и на други јазици поради што многумина погрешно ги користат тестовите и пријавуваат лажни негативни резултати.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Етничките заедници бараат превод на упатствата за брз антигенски тест на повеќе јазици 10/01/2022 04:39 ...
Вести на СБС нa македонски 20 мај 2022 20/05/2022 10:51 ...
Извештај од Македонија 20 мај 2022 20/05/2022 09:52 ...
Најновите бројки за платите доминираат на изборната кампања 19/05/2022 07:24 ...
Вести на СБС нa македонски 19 мај 2022 19/05/2022 10:26 ...
Извештај од Македонија 19 мај 2022 19/05/2022 10:51 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
View More