Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Загриженост за повлекувањето на плаќањата на федералната влада за катастрофи на КОВИД

Treasurer Josh Frydenberg at his electoral office in Hawthorn East, Melbourne. Source: AAP

Повеќе од милион луѓе во Нов Јужен Велс, Австралиската Капитална Територија и Викторија ќе ги загубат исплатите поради катастрофата со КОВИД-19 во следните неколку недели, со оглед на тоа што федералната влада постепено ќе ги повлекува.Плаќањата до $750 неделно ќе почнат да се намалуваат откако државите и териториите ќе достигнат 70% целосна вакцинација за лица на возраст од 16 години и постари.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Загриженост за повлекувањето на плаќањата на федералната влада за катастрофи на КОВИД 30/09/2021 09:47 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More