Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Загриженост за нивоата на персонал во болниците во Нов Јужен Велс поради затворање на границата

Traffic at the Queensland and New South Wales border. Source: AAP

Нивоата на персонал во болниците во Северeн Нов Јужен Велс се опишани како "не одржливи" додека тврдaтa граница на Квинсленд останува во догледна иднина. Болничкиот персонал за чистење, патолози за говор и социјалните работници се меѓу професиите кои веќе не се сметаат за суштински, што значи дека оние што живеат до граница на страната на Квинсленд не можат да патуваат на работа.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Загриженост за нивоата на персонал во болниците во Нов Јужен Велс поради затворање на границата 03/09/2021 08:05 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More