Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Ковид е поголем ризик за плодност отколку вакцините против KОВИД, вели науката

Female doctor preparing a pregnant woman for a covid-19 vaccine. Source: Getty Images

Здравствените власти работат да ги отфрлат дезинформациите дека вакцините против КОВИД може да влијаат на плодноста, при што степенот на колебливоста кон вакцинација кај младите жени е над националниот просек. Министерот за здравство на Нов Јужен Велс минатата недела предупреди дека всушност многу поголема е веројатноста дека трајните ефекти на КОВИД ќе резултираат со проблеми со плодноста.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Ковид е поголем ризик за плодност отколку вакцините против KОВИД, вели науката 01/09/2021 06:15 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More