Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Ковид е поголем ризик за плодностa отколку вакцините против KОВИД, вели науката

Pregnant woman taking a vaccination Source: Getty

Здравствените власти работат да ги отфрлат дезинформациите дека вакцините против КОВИД може да влијаат на плодноста, бидејќи степенот на колебливост за вакцините кај младите жени е над националниот просек.Министерот за Здравство на Нов Јужен Велс минатата недела предупреди дека трајните ефекти на KОВИД многу поверојатно можат да резултираат со проблеми со плодноста.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Ковид е поголем ризик за плодностa отколку вакцините против KОВИД, вели науката 19/10/2021 06:42 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More