Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Ќе се криминализира ли присилната контрола во Австралија?

Anti family-violence dvocates are calling for criminalising coercive control in Australia. Source: Getty Images

Голем процент од бројот на жени кои се убиени од нивните партнери во Австралија, биле жртви на шема на однесување наречена присилна контрола.Криминализацијата на ваквото однесување е на дневен ред низ целата земја, но дебатата беснее меѓу борците за семејно насилство, особено застапниците на маргинализираните заедници, за тоа дали Австралија е подготвена да донесе закон за ова однесување да биде самостојно дело.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Ќе се криминализира ли присилната контрола во Австралија? 04/05/2021 04:32 ...
Вести на СБС на македонски 18 јуни 2021 18/06/2021 13:15 ...
Извештај од Македонија 18 јуни 2021 18/06/2021 09:17 ...
Извештај од Македонија 17 јуни 2021 17/06/2021 09:59 ...
Вести на СБС на македонски 17 јуни 2021 17/06/2021 13:07 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 17/06/2021 10:44 ...
Извештај од Македонија 16/06/2021 07:37 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 16/06/2021 10:39 ...
Вести на СБС на македонски 15 јуни 2021 15/06/2021 11:17 ...
Извештај од Македонија 15 јуни 2021 15/06/2021 08:49 ...
View More