Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

CSIRO - водич за да помогне во заштитата од идните пожари

The intense fire resembles the sun's surface with solar flares radiating outwards. Photograph taken at night from Echo Point lookout, Katoomba, Blue Mountains Source: Getty

Австралиската сезона на пожари 2019 до 2020 година наречена Black Summer, е опишана како невидена по обем и штета. 80 проценти од возрасната популација на Австралија беше директно или индиректно погодена, што предизвика навистина раширена криза. Австралиската nационална научна aгенција ги охрабрува сите загрижени за ризикот од пожар да се консултираат со нов водич, кој има за цел подобро да ги заштити луѓето од една од најреалните и најразорните закани за австралиската популација - која е на пат да се влоши со климатските промени.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
CSIRO - водич за да помогне во заштитата од идните пожари 19/10/2021 08:04 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More