Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Податоците покажуваат дека јавните болници не се справуваат со побарувачката

Dr. Jennifer Stevens, a pain specialist, talks with patient Cheryl Rowley who is awaiting surgery at St. Vincent's Hospital in Sydney, July 2019.

Новата национална статистика покажува дека јавните болници се борат да одговорат на побарувачката за некои операции и нега во одделенијата за итни случаи. Застапниците на пациентите велат дека зголемениот период на чекање предизвикува непотребен стрес и вознемиреност кај веќе ранливите луѓе.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Податоците покажуваат дека јавните болници не се справуваат со побарувачката 12/12/2019 05:24 ...
Пожарите се очекува да имаат негативно влијание врз економијата, па дури и може да ги сруши досегашните рекорди 17/01/2020 04:33 ...
СБС вести на македонски, 17. 01. 2020 17/01/2020 12:37 ...
SBS вести на македонски, 16 јануари 2020 16/01/2020 13:14 ...
Расте загриженоста за чиста вода за пиење во Сиднеј 16/01/2020 03:18 ...
Француските пожарникари никогаш не виделе пожари како овие во Австралија 16/01/2020 07:07 ...
SBS Вести на македонски 15 јануари 2020 15/01/2020 12:44 ...
Голем број волонтери брзаат да се пријавуваат на противпожарните служби 15/01/2020 06:21 ...
Скот Морисон навести кралска комисија и можна промена во политиката за климатски промени 15/01/2020 07:47 ...
Еколошкото уништување на пожарите може да трае со децении - Експерт 15/01/2020 08:03 ...
View More