Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Доцнења во испораката на пакетот за нега во домот

A man at a grocery store in Brisbane. Source: AAP

Нов извештај открива дека голем број постари Австралијци тешко доаѓаат до многу потребните услуги за помош. Илјадници чекаат повеќе од две години за пристап до пакети за домашна нега од висок степен, кои веќе им се одобрени.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Доцнења во испораката на пакетот за нега во домот 25/01/2021 03:39 ...
SBS Вести на македонски 26 февруари 2021 26/02/2021 12:08 ...
Македонската музика е толку длабоко вкоренета во нашите гени, што можеме да ја почувствуваме болката на нашите претци 25/02/2021 23:33 ...
SBS Вести на македонски 25 февруари 2021 25/02/2021 11:42 ...
Истрага ја испитува присилната контрола во односите 25/02/2021 04:48 ...
Виртуелен самит за влијанијата на климатските промени врз меѓународниот мир и безбедност 25/02/2021 04:33 ...
Сојузната влада одобри трајно зголемување на основниот износ на JobSeeker додатокот 25/02/2021 06:20 ...
Фејсбук ја менува забраната за вести 25/02/2021 06:40 ...
Универзитетските курсеви за уметности покажуваат благ слајд во броевите на апликациите 23/02/2021 04:44 ...
Четврта жена тврди дека вработен во либералната партија ја вознемирувал 23/02/2021 07:02 ...
View More