Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Лекарите се надеваат дека новиот развој ќе помогне во лекувањето на ракот на простата

Prostate Cancer Awareness, light Blue Ribbon with mustache for supporting people living and illness. Source: Getty Images

Австралиските лекари тврдат дека има позитивни резултати откако тестирале нова класа на лекови за рак на простата во доцниот стадиум. Оваа болест тешко се лекува, а 3,200 aвстралиски мажи сè уште умираат од рак на простата секоја година.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Лекарите се надеваат дека новиот развој ќе помогне во лекувањето на ракот на простата 15/12/2021 03:52 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More