Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Повик до здравствените работници да користат едноставен јазик за да можат сите да ги разберат

Doctor sharing bad news with family member Source: Getty

Здравствените работници се охрабруваат да користат обичен јазик што секој би можел да го разбере. Мултикултурните здравствени работници велат дека тоа ќе помогне во подобрувањето на здравствените резултати кај луѓето од мигрантско потекло.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Повик до здравствените работници да користат едноставен јазик за да можат сите да ги разберат 20/10/2020 06:17 ...
Извештај од Македонија 22 октомври 2021 22/10/2021 09:10 ...
Вести на СБС на македонски 22 октомври 2021 22/10/2021 12:37 ...
Вести на СБС на македонски 21 октомври 2021 21/10/2021 13:15 ...
Извештај од Македонија 21 октомври 2021 21/10/2021 10:46 ...
Вести на СБС на македонски 20 октомври 2021 20/10/2021 09:40 ...
Квинсленд најверојатно ќе се отвори рано 20/10/2021 07:14 ...
Извештај од Македонија 20 октомври 2021 20/10/2021 11:52 ...
Недела на подигнување на свеста за штетноста од коцкањето 19/10/2021 12:58 ...
Cамит COP-26 - европските поплави покажуваат потреба од акција 19/10/2021 05:53 ...
View More