Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Душица Попоски: “Мораме да ја заштитиме нашата најранлива група”

Nurse Dushica Poposki in PPE gear at aged care home in Western Australia Source: Supplied by Dushica Poposki

Жителите на Западна Австралија, после две години се соочуваат со илјадници нови дневни инфекции со Ковид-19, состојба, што во голема мера, се разликува од досегашното искуство на источните соседи.

Душица Попоски, медицинска сестра од Перт, разговара со СБС на македонски за стравувањата и справувањето со новата реалност.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Душица Попоски: “Мораме да ја заштитиме нашата најранлива група” 28/03/2022 17:12 ...
Вести на СБС нa македонски 6 јули 2022 06/07/2022 10:35 ...
Извештај од Македонија 6 јули 2022 06/07/2022 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 5 јули 2022 05/07/2022 12:47 ...
Извештај од Македонија 5 јули 2022 05/07/2022 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 4 јули 2022 04/07/2022 12:09 ...
Донации во вредност од 8 милиони долари за жртвите на семејно насилство 04/07/2022 07:00 ...
Извештај од Македонија 4 јули 2022 04/07/2022 10:00 ...
Вести на СБС нa македонски 1 јули 2022 01/07/2022 12:08 ...
Извештај од Македонија 1 јули 2022 01/07/2022 10:04 ...
View More