Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Економското закрепнување доведено во опасност доколку не се обнови нивото на миграција како пред пандемијата

Report urges resumption of migration in Australia Source: Getty

Економистите ја повикуваат владата да ги пушти мигрантите во Австралија веднаш штом ќе биде безбедно да го сторат тоа, велејќи дека ќе има значителни финансиски последици ако земјата не успее да ja врати миграцијата на нивоата пред пандемијата. Една нова студија откри дека падот на миграцијата како резултат на КОВИД-19 ќе овозможи загуба од 1,1 милиони луѓе во популацијата на Австралија во следната деценија.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Економското закрепнување доведено во опасност доколку не се обнови нивото на миграција како пред пандемијата 29/04/2021 10:10 ...
Вести на СБС на македонски 18 јуни 2021 18/06/2021 13:15 ...
Извештај од Македонија 18 јуни 2021 18/06/2021 09:17 ...
Извештај од Македонија 17 јуни 2021 17/06/2021 09:59 ...
Вести на СБС на македонски 17 јуни 2021 17/06/2021 13:07 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 17/06/2021 10:44 ...
Извештај од Македонија 16/06/2021 07:37 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 16/06/2021 10:39 ...
Вести на СБС на македонски 15 јуни 2021 15/06/2021 11:17 ...
Извештај од Македонија 15 јуни 2021 15/06/2021 08:49 ...
View More