Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

"Испразнето гнездо" - Зошто се иселуваат Македонците?

Josipa Rizankoska,President and one of the founders of 'Dialogue', Centre for deliberative democracy Source: Getty Images/mikkelwilliam (left),Josipa Rizankovska (right

Политичката клима е почест мотив за иселување на Македонците отколку економската, покажуваат податоците од истражувањето на центарот за делиберативна демократија "Дијалог"

"Македонците се чувствуваат потценети и навредени о системот, заснован врз вредностите на непотизмот и партиските врски", вели Јосипа Ризанкоска, претседателка на центарот за делиберативна  демократија "Дијалог" 

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
"Испразнето гнездо" - Зошто се иселуваат Македонците? 27/01/2021 13:47 ...
SBS Вести на македонски 26 февруари 2021 26/02/2021 12:08 ...
Македонската музика е толку длабоко вкоренета во нашите гени, што можеме да ја почувствуваме болката на нашите претци 25/02/2021 23:33 ...
SBS Вести на македонски 25 февруари 2021 25/02/2021 11:42 ...
Истрага ја испитува присилната контрола во односите 25/02/2021 04:48 ...
Виртуелен самит за влијанијата на климатските промени врз меѓународниот мир и безбедност 25/02/2021 04:33 ...
Сојузната влада одобри трајно зголемување на основниот износ на JobSeeker додатокот 25/02/2021 06:20 ...
Фејсбук ја менува забраната за вести 25/02/2021 06:40 ...
Универзитетските курсеви за уметности покажуваат благ слајд во броевите на апликациите 23/02/2021 04:44 ...
Четврта жена тврди дека вработен во либералната партија ја вознемирувал 23/02/2021 07:02 ...
View More