Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Еколошкото уништување на пожарите може да трае со децении - Експерт

An injured brushtail possum retrieved from bushfires in Penrith, near Sydney Source: AAP

Се смета дека повеќе од една милијарда животни биле убиени во пожари низ Австралија, но експертите предупредуваат дека уништувањето на животната средина би можело да трае со децении или подолго. Лилјаците, жабите и без'рбетниците не се вклучени во проценката на една милијарда, за која експертите велат дека е скоро сигурно поголема заради групите што не ги вклучува.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Еколошкото уништување на пожарите може да трае со децении - Експерт 15/01/2020 08:03 ...
Одлучност, упорност и трпение во третманот после трауматска мозочна повреда 14/02/2020 19:21 ...
Вести на СБС на македонски, 14 фебруари 2020 14/02/2020 14:38 ...
Вести на СБС на македонски, 12 фебруари 2020 13/02/2020 12:33 ...
Коронавирус е „Јавен непријател број еден“, вели шефот на СЗО 13/02/2020 06:16 ...
SBS Вести на македонски 12 февруари 2020 12/02/2020 12:09 ...
SBS Вести на македонски 11 февруари 2020 11/02/2020 12:35 ...
Вести на СБС на македонски, 10 јануари 2020 10/02/2020 12:29 ...
Полицијата започна иницијатива за обука за справување со лица со аутизам 07/02/2020 07:34 ...
Вести на СБС на македонски, 7 фебруари 2020 07/02/2020 12:47 ...
View More