Coming Up Wed 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Од софтвер за деменција до решавање на проблеми на стареењето

Chand Gudi and Habaneros, the robot. Source: (SBS)

Роботи се иднината. Тоа е зборот од еден млад социјален роботист кој следниот месец ќе ја претставува Австралија на состанокот на врвните светски научници. Студентот Чанд Гуди, роден во Индија и докторант кој веќе има развиено софтвер за помош на пациенти со деменција, верува дека вештачката интелигенција може еден ден да го реши проблемот со стареењето на населението.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Од софтвер за деменција до решавање на проблеми на стареењето 16/08/2018 03:34 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2021 18/05/2021 09:00 ...
Патентите за нови медицински и биотехнолошки достигнувања носат даночни олеснувања 18/05/2021 04:52 ...
Вести на СБС на македонски, 18 мај 2021 18/05/2021 13:17 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2021 17/05/2021 09:30 ...
Глобалната побарувачка се зголемува за уреди против дронови 17/05/2021 05:29 ...
Лабуристите го доставијa својот одговор на федералниот буџет 17/05/2021 06:51 ...
СБС вести на македонски 17 мај 2021 17/05/2021 14:45 ...
ВЕСТИ НА СБС НА МАКЕДОНСКИ 14 МАЈ 2021 14/05/2021 10:55 ...
Извештај од Македонија 14 мај 2021 14/05/2021 09:04 ...
View More