Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Владата се согласи со следните чекори за глас на домородните во парламентот

Aboriginal flag over Parliament House in Canberra. Source: AAP

Федералниот Kабинет се согласи на следниот чекор кон формирање на таканаречениот Домороден „глас“ кој ќе го советува парламентот за новите закони. Но, со наближувањето на изборите, новиот предлог ги урива сите надежи дека Коалицијата може да ја задржи својата посветеност за донесување закон за советодавното тело во овој мандат на парламентот.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Владата се согласи со следните чекори за глас на домородните во парламентот 23/12/2021 07:10 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More