Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Владата под притисок околу недостатокот на транспарентност на JobKeeper

The Australian Taxation Office at Lang Streetin Sydney. Source: AAP

Федералната влада се спротивставува на притисокот да ги натера профитабилните компании, да ги вратат назад плаќањата на JobKeeper, откако беше откриено дека илјадници бизниси двојно или тројно ги зголемиле своите приходи, додека биле вклучени во шемата за субвенции за плата.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Владата под притисок околу недостатокот на транспарентност на JobKeeper 03/09/2021 06:22 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More