Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Владата е оптимист за фискалната перспектива и покрај неизвесноста околу KОВИД

Australian Treasurer Josh Frydenberg. Source: AAP

Полугодишната финансиска проверка на австралиската економија покажа дека економското закрепнување се оформува - но неизвесноста за KОВИД продолжува да фрла сенка врз идните перспективи. А опозицијата бара Владата да ги открие издвоените милијарди во буџетот за следните избори.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Владата е оптимист за фискалната перспектива и покрај неизвесноста околу KОВИД 20/12/2021 07:14 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More